Yaşam · 4 Ağustos 2021

Elektronik Mühendisliği Nasıl Olunur?

Elektronik mühendisliği günümüzün popüler mühendisliklerinden biri olup çokça kişinin yapmak istediği mesleklerden biridir. Özellikle elektrik ve elektronik merakı olan kişilerin bir hayli ilgisini çeker. Günümüzde elektronik mühendisi olabilmek için, üniversitelerin 4 yıllık eğitime sahip Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekir. Fakat bazı üniversitelerin Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümlerimde 1 yıl hazırlık programları bulunabilir. Hazırlık programı bulunduğu takdirde 5 yıllık eğitim almak gerekecektir. Elektik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü okuyabilmek için de TYT, YKS ve AYT sınavlarına girip yeterli puan almak gerekir. Bu bölüm sayısal öğrencileri aldığı için sayısal derslerde başarılı olmak gerekmektedir. Ayrıca bölümün dersleri de genel olarak sayısal ağırlıklı olmaktadır.

Elektronik Mühendisliği Nasıl Olunur

Elektronik Mühendisliği Nedir?

Elektronik mühendisliği, Elektrik ve Elektronik mühendisliği alanında eğitim görmüş, eklektiğin bulunduğu her alanda ve daha geniş bir alanda faaliyet göstermektedirler. Ayrıca elektronik mühendisliği elektronik donanımlarının kurulum, tasarım ve geliştirilmesini sağlayan ve tüm bunların testlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan bir meslek dalıdır. Elektronik mühendisleri yeni bir ürün ya da yeni bir tasarımından uygulanmasına kadar her aşamasında bulunan kişilerdir. Elektronik mühendisliğinin amacı ise elektrik ve elektronik donanıma sahip cihazları, yeni ürün ve cihazların üretilmesini sağlamak veya üretilmesine katkıda bulunmak ve bunların kurulum ve kullanılmasının hazır hale getirilmesini sağlamaktır. Hayatımızın her alanında elektrikli cihazların bulunmasından dolayı her alanda elektronik mühendislerine de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kişiler her türlü elektronik cihazların bakım ve onarımından sorumlu kişilerdir.

Elektronik Mühendisinin Sahip Olması Gereken Özellikler

Elektronik mühendislerinin çok geniş bir çalışma alanları bulunmaktadır. Elektronik mühendisleri iş alanlarına göre büro veya şantiyelerde çalışmaktadırlar. İşveren tarafından verilen iş ve görevler çalışılan sektöre göre birbirinden farklılık gösterir. Fakat firmaların ve işverenlerin bir elektronik mühendisinden genel olarak beklentileri şu şekildedir:

  • Ekip çalışmasına yatkın olmak, uyumlu olmak.
  • Çalışkan ve disiplinli olmak.
  • Yenliklere açık olmak ve kendini geliştirmeye açık olmak.
  • Dinamik olmak ve yeniliklere açık olmak.
  • Problem çözme yeteneğinin gelişmiş olması gerekir.
  • Yeterli düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmak
  • Microsoft programlarını bilmek.
  • Yazılım ve kod geliştirme becerileri gibi birtakım becerilere sahip olmak.
  • İyi derecede AutoCAD bilgisine sahip olmak.