Sağlık · 28 Temmuz 2019

Yorgun Uyanmanın Sebepleri

Yorgun uyanmak ya da uykuya dalmakta zorlanmak yaşamı olumsuz etkilerken aynı zamanda sağlığınızı da olumsuz etkiler. Sağlık açısında sıkıntı yaşanmasına etki eden bu durumlar bazen de sağlık ile ilgili bir sıkıntının varlığı sebebi ile de yaşanabiliyor. Bazı rahatsızlıkların bulunduğuna işaret eden yorgun uyanma durumunda hekiminize danışarak sıkıntınız ile ilgili bilgi vererek gerekli tahlil ve muayenenizi olmanız önerilir.

uyku

Hangi Hastalıklar Yorgun Uyanmaya Sebep Olur?

Bazı rahatsızlıkların varlığı günlük yaşantı içinde sıkıntılara sebep olmasının yanı sıra yorgun uyanmanın da nedenidir. Bu hastalıkların başında anemi geliyor. Anemi rahatsızlığı genellikle kadınlarda görülüyor. Kansızlık olarak da halk arasında ifade edilen rahatsızlık durumunda yorgun uyanma, kas ağrıları, soluk ten gibi belirtileri de beraberinde sunuyor.

Aneminin yanı sıra diyabet rahatsızlığı da yorgun uyanmaya sebep olan nedenler arasında yer alıyor. Diyabette insülinin yetersiz üretilmesi ya da vücudun yanlış şekilde kullanması gibi sebeplerden dolayı yorgun uyanmanın yanı sıra kilo kaybı, kuru cilt, açlık ve susamanın aniden yaşanması durumları ile karşılaşabilirsiniz.

Diyabet ve anemi gibi rahatsızlıkların yanı sıra uyku apnesi, çölyak hastalığı, tiroitlerin çalışmasındaki bozukluk, karaciğer etkileyen rahatsızlıklar, huzursuz bacak sendromu gibi birçok nedene bağlı olarak yorgun uyanma durumu ile karşılaşabilirsiniz. Uykunuzu alamamanız ya da yorgun uyanmanız günlük hayatı olumsuz etkileyen bir durum olup hekiminize danışarak destek almanız gerekir.