Yaşam · 20 Mart 2021

Yem Analizleri Neden Yapılır?

Gelişen dünya düzeninde her geçen gün yeni gıda ürünleri üretilirken büyüyen insan topluluğuna yetebilmek amaçlanır. Bunu yaparken de sağlıksız ve kalitesiz ürünler elde etmemek için ürünlerin ana malzemelerinin en iyi şekilde olması gerekir. Hayvansal ve bitkisel maddelerin işlenerek gıda maddesi hâline geldiği bilinir. Bu yüzden hayvanların beslenme şekilleri önem kazanır. Yemle beslenen hayvanların zarar görmemesi ve onlardan üretilen ürünlerin sağlıklı olması için yem analizleri mutlaka yapılmalıdır.

Tüketici toplumu düşünmenin gerekliliği olarak ortaya çıkan bu işlem, son dönemlerde yapılması zorunlu hale getirilmiştir. Yem fabrikalarının denetlenmesi sırasında bu analizlerin raporlarının sunulması firmalar için önemlidir. Aksi halde cezai işlem uygulanır. Uzman kişiler tarafından yapılan yem analizleri, üstün hizmetle çalışmayı kendine amaç edinmiş firmalar tarafından yapılmalıdır.

yem analizleri neden yapılır

Yem Analizlerinde Neler İncelenir?

Yem analizleri yapılırken hayvandan bulaşan sarmonella gibi zararlı bir bakterinin ürüne geçip geçmediğine bakılır. Yemdeki şeker oranı, nişasta oranı, yemin nemlilik durumu, yağ oranı gibi çeşitli kategorilerine bakılır. İçerdiği yararlı elementlerin oranları ölçülür ve rapor olarak kaydedilir. Kimyasal, fiziksel ve mikrobiyolojik yem analizi olarak çeşitli analiz gruplarına ayrılarak incelemeler sürdürülür.

Yem Analizleri Nasıl Yapılır?

Yem analizi yapan firmalar bunları birkaç gün gibi kısa sürede sizden numune alarak gerçekleştirir. Numune boyutları ise 100 gram ile 1000 gram aralığında değişkenlik gösterebilir. Verilen bu numuneler temiz, steril ve kuru bir numune kabında laboratuvara taşınır. Deney ürünleri aracılığıyla incelenen yem sonucu kişiye raporla sunulur. Bir sorun görülmemesi halinde hayvanlara rahatlıkla yedirilebilir.

Yem Analiz Ücreti

Yem analizi yaptıracak olan kişiler veya firmalar, analiz yapan uzman ekiplerle görüşme sağlamalıdır. Yaptığı işin detay durumuna göre fiyatlandırma yapıldığı görülür. Teknik ekipmanlarla ve uzman ekiple yapılan bu analiz işlemlerinde doğru sonuç ve güvenli hizmet almak için https://www.analizistek.com/gida-analizleri sayfasını ziyaret etmelisiniz. Alacağınız hizmet karşısında memnun olacağınızdan şüphe duyulmaz. Küçük baş ve büyük baş tüm hayvan gruplarının yemlerini uygun fiyata analiz eden firma, insan sağlığını göz önünde bulundurarak çalışmalarına devam ediyor.