Dekorasyon · 21 Aralık 2018

Montessori Nedir?

Son dönemlerde dekorasyon akımları içinde yer alan montessori ile çocuklarınızın odaları hem farklı görünür hem de gelişimlerine destek sağlanır. 0 ve 6 yaş grubu çocukları için bilimsel yetenek ile becerilerini geliştirmek için özel monte edilen eşya düzenidir. Geniş ve kalıplara sığmayan bir dünyayı çocukların odasında görebilirsiniz.

montessori çocuk odası

montessori çocuk odası

Montessori ile Yeni Çocuk Odası Dekorasyonu

Bu sistemde amaç çocukların kendine has dünyalarının bulunduğu bir düzen yaratmak. Özel materyaller ile düzenlenen tasarımlarda amaç çocuğun gelişim düzenine katkı sağlamaktır. Önceden hazırlanan özel tasarımlar ile çocuğun kendi kendini yetiştirilebilmesi amacı düşünülür. Çocuklar bu tarz odalarda kendilerini daha mutlu hisseder ve sağlıklı birey olma yolunda ilk adımı atarlar.

Çocuğun boyuna uygun mobilyaların seçilmesi gerekir. Yatak, raf, koltuk ve çalışma masaları tasarımlarının çocuğun erişebileceği boyutlarda olması çok önemli. Yatakların yere yakın seviyede olması ve çocukların kendi düzenlemesi önemli.

montessori yatak

montessori yatak

Çocuğun kendini güvende hissetmesi ve odasını evi gibi görmesi için eşya düzeninin onun istediği ölçülerde ve şekillerde yerleştirilmesi gerekir.

Ayarlanabilir raflar, açık dolap sistemleri ya da yeri değiştirilebilir tekerlekli dolap sistemleri ile çocuğunuzun odası daha gösterişli ve kullanışlı olur. Kıyafet dolaplarında kullanılan ayna modelleri ise mutlaka çocuğun boyunda yerleştirilmeli. Özel olarak üretilen bu tarz çocuk odaları ile çocuğunuz kendini evinde hissedecek. Kaliteli tasarımların yanı sıra oldukça kullanışlı aksesuarları da içeriyor.