Çay Ağacı Yağının Faydaları

Geçmişten günümüze kadar ulaşan farklı bitki yağlarının ne amaç ile kullanılabileceğini bilmeniz ise kullanmanızda avantaj sağlayacaktır. Bu bitki yağlarının arasından çay ağacı yağı yer almaktadır.

Çay ağacı yağı özellikle yağlı ciltlere uygun içeriğe sahip olan ürünlerin hazırlanması için kozmetik sektöründe de tercih edilen yağlar arasında yer açıyor. Özellikle sos olarak ifade edilen çıkan sivilcenin bir gece de söndürülmesi işleminde destek sunan yağ ayrıca birçok farklı amaçlarda yer almaktadır. Anti septik özelliği ve mikrop kırıcı tercihlere yer veren çay ağacı yağını temizlikte de kullanabilirsiniz.

su içmek

Son zamanlarda ülkemizi de etkisi altına alan korona virüsü sonrasında hijyen için kullanılan ürünler arasında girse de birçok kişi geçmişten beri çay ağacını ev temizliklerinde kullanarak hijyeni edinmekteydi.

Çaya ağacı yağını ev temizliğinde kullanarak istediğiniz hijyeni edinmeniz mümkün. Bunun yanı sıra yanıklarda, yararların mikrop kapmaması için, böcek sokmaları gibi durumlarda da çay ağacı yağı kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra çay ağacı yağını çocuklarınızın kulak arkasına sürerek bitlerin gelişine de engel olabilirsiniz.

Temizlikte Çay Ağacı Yağ Kullanımı

Yer silme işlemlerinin yanı sıra kapı ve kapı kollarının temizlenmesinde de tercih edilebilecek olan çay ağacı yağını su içine birkaç damla katarak kullanabilirsiniz. Hoş kokuya sahip olan çay ağacı doğal bir ürün olup ev temizliğinde kimyasallardan da uzaklaşmanızı sağlar.

Cevap bırakın